Voegwerken

Voegen is heel secuur werk, waarbij het essentieel is een goed oog voor detail te hebben. Het gaat er niet alleen om een gevel mooi te maken, maar vooral om ervoor te zorgen dat hij de woning kan beschermen.

De voeg is verantwoordelijk voor 15 - 25% van de totale muuroppervlakte en bepaalt dus voor een groot deel het uiterlijk van de gevel. Het is dus belangrijk om na te denken over de voegkleur. Een lichte voeg past natuurlijk goed bij een lichte steen maar aan de andere kant is het ook een mogelijkheid om de steen extra te accentueren. Een donkere voeg past vaak beter bij een donkere steen maar zorgt bijna altijd voor een donkere uitstraling.

Indien nodig, zetten wij wat proefstukjes voegwerk op, in verschillende kleuren en verschillende voegafwerkingen. U kunt dan een keuze maken in het voegwerk wat geschikt is voor u gevel.

De kleur en de aard van de voegmortel is een zeer belangrijk aspect aan uw gevel.
Met gewone voegmortel (bestaande uit zand, cement en water) kunt u de kleur op natuurlijke wijze bereiken naargelang de gevelsteen.

Dit zijn de traditionele voegkleuren:

  • Een grijze voeg zorgt voor een donker inzicht
  • Een beige voeg zorgt voor een meer egale schijn
  • Een witte voeg zorgt dat de gevelsteen de meeste aandacht krijgt

Met seifert voegmortel ( kant en klaar mengsel ) kunt u een kleur bereiken die toon op toon geeft, dat wil zeggen dat de exacte kleur van de gevelsteen bekomen kan worden. Hierin zijn wel meer dan 80 kleuren ter beschikking.

U kunt bij ons terecht voor het plaatsen van een eigen stelling, het uitslijpen, reinigen en hervoegen van uw oude en beschadigde gevels. Nadien wordt een hydrofuge (vochtwerende bescherming) aangebracht.

Dit met vakmanschap, alles in eigen beheer, aandacht voor eindafwerking.

Meer informatie nodig?

Hebben we u overtuigd om met ons te werken? Neem vrijblijvend contact op met ons

Als u vragen heeft, staan wij voor u klaar. U kunt ons bellen of e-mailen.

Contact formulier +32 484 51 19 79